Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšen u Sarajevu

Iranac pokušao izaći iz BiH sa krivotvorenom ličnom kartom Rumunije

sarajevski-aerodrom-12

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “krivotvorenje isprave”, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će predat tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na daljnje postupanje

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo na letu za Ljubljanu lišili su slobode državljanina Irana koji je sa krivotvorenom ličnom kartom Rumunije pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘krivotvorenje isprave’, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će predat tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na daljnje postupanje”, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Krivotvoreni dokument je privremeno oduzet.

Istoga dana, službenici ove jedinice lišili su slobode A. Č. (1983.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje u sticanju sa oštećenjem tuđe stvari”.

Bh. državljanin kontroliran je na letu iz Beča i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.