Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalni ministar

Isak poručio Dodiku: Seoska varalice, idi tako ti Boga u toliko voljenu Srbiju. Ako kreneš, zovi

isak dodik
Foto: Pixsell

Dodiku je još poručio da pročita član 9. Ustava Republike Srpske u kojem piše da je Sarajevo glavni grad bosanskohercegovačkog entiteta RS-a

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH, uputio je niz poruka za predsjednika bh. entiteta RS, Milorada Dodika nakon jučerašnjeg mitinga pod nazivom “Srpska te zove” koji je održan u Banjoj Luci. U Isakovom saopštenju Dodik se opisuje “seoska varalica, persona non grata u šalter salama komercijalnih banaka.”

Isak je, između ostalog, naveo kako se u toku dana sa njim uslika više ljudi nego što ih je stiglo da Dodikov jučerašnji skup.

“Ako kreneš, zovi”

“Očajnički politički miting ‘Srpska te zove’ u Banjoj Luci pokazao je da ni srpski narod u Bosni i Hercegovini ne podržava politiku SNSD-a i Milorada Dodika. U isto vrijeme skup je poslao jasnu poruku civiliziranom svijetu o odnosu vladajuće strukture bosanskohercegovačkog entiteta RS, ali i Republike Srbije prema zločinu genocida i etničkom čišćenju. Ni organizovani prijevoz, ni ucjene, a ni prisustvo političara iz Republike Srbije ti omogućili, Milorade, da natjeraš narod da te podrži.

Više se ljudi, Milorade, sa mnom dnevno slika nego što tebi dođe na skup. A što se tiče tvojih tvrdnji da ćete biti u sastavu Republike Srbije, ti možeš biti samo u sastavu državnog zatvora u Vojkovićima i mislim da si toga svjestan. Granice naše Bosne i Hercegovine još uvijek su ti otvorene, jer nisi presuđen. Idi tako ti Boga u toliko voljenu Srbiju. Spasi srpski narod tereta koji predstavljaš. Idi Vučiću. Ako kreneš, zovi. Osigurat ćemo ti i policijsku pratnju do granice. Samo da ti vidimo leđa. A vidjet ćemo prilikom isparaćaja u Vojkoviće ili susjednu Srbiju”, poručio je Isak.

Dodiku je još poručio da pročita član 9. Ustava Republike Srpske u kojem piše da je Sarajevo glavni grad bosanskohercegovačkog entiteta RS-a.

“Povuci se neznalice. Ne brukaj se. Oslobodi srpski narod svog degutantnog prisustva na javnoj sceni. Ti si politički mrtvac samo ti to očito još niko nije rekao. Pa ti ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera. Ti koji si persona non grata u šalter salama komercijalnih banaka”, stoji na kraju Isakovog saopštenja.