Ispovijest svjedoka iz kladionice: Enes je imao luđački pogled

Jutro poslije u Rajlovcu

Sinoćnji zločin Enesa Omeragića u kojem je ubio dva pripadnika Oružanih snaga šokirao je sve građane u BiH, a reporter novinske agencije Patria razgovarao je sa svjedokom koji je uspio pobjeći iz kladionice kada je Omeragić s puškom ušetao u prostoriju.

– Bio sam već u policiji i dao iskaz. Prestravljeni smo. U momentu kada je Enes ušao u kladionicu s puškom ja još jedan moj drugi i Kinez koji se također kladio uspjeli smo pobjeći. Bukvalno smo prošli pored njega, a nažalost vojnici nisu imali nikakave šanse, jer su bili u ćošku kladionice. Imao je luđački pogled, istrčali smo, a imam osjećaj da nas trojicu nije ni primjetio. Trčeći prema kući čuo sam rafal, a zatim vrlo brzo i drugi – priča svjedok Murat za Patriju.

On je dodao da su Enesa viđali i ranije da se kretao u blizini kladionice i da je imao čudno i nestabilno ponašanje. Također radnici jedne građevinske firme koja gradi kuću u neposrednoj blizini kladionice kazali su da su uvijek strahovali kada on naiđe, te su sklanjali alat da on ne bi ukrao.

– Ma šta da pričam više. Izbjegao sam smrt‚u sekundi. Nikada nisam ni pomislio da bi se ovo moglo desiti. Ja nisam čuo da je Enes bilo šta uzvikivao kada je ušao u kladionicu – dodao je Murat.

Podsjećamo, u gnusnom napadu dana 18. novembra 2015 u 19.35 sati u neposrednoj blizini kasarne Rajlovac u Sarajevu mučki su ubijeni pripadnici Oružanih snaga BiH kaplar Nedeljko Radić rođen 27. decembra 1981. godine iz Nevesinja, nastanjen u Vogošći, oženjen i otac jednog malodobnog djeteta i vojnik I klase Armin Salkić rođen 08. avgusta 1989. godine iz Viteza, a lakše je povrijeđen stariji vodnik Dževad Ljukovac iz Sarajeva, koji je nakon ukazane prve pomoći upućen na kućno liječenje.