BiH

preventivne mjere

Ispred Kantonalna bolnica Goražde postavljen šator za trijažu

20/03/2020

Po riječima direktorice Kantonalne bolnice prim. dr. Nermine Kamenica, urađena je i preraspodjela posla

Kantonalna bolnica Goražde nakon prvog slučaja koronavirusa u ovom gradu pooštrila je sve preventivne mjere.

Danas je na ulazu u ovu zdravstvenu ustanovu postavljen šator za trijažu, prvenstveno u cilju zaštite ionako malog broja medicinskog osoblja, te ležećih pacijenata kao i stanovnika u cjelini.

„Svi oni koji imaju potrebu da dobiju neophodne usluge u Kantonalnoj bolnici morat će prvo proći trijažni proces. Naime u ovom šatoru 24 sata će raditi medicinski tehničar i doktor i oni će izvršiti sve neophodne preglede, i tek na njihovu preporuku eventualni pacijenti moći će ući u naše prostorije“ – kazao je pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr. Fahrudin Balijagić.

Po riječima direktorice Kantonalne bolnice prim. dr. Nermine Kamenica, urađena je i preraspodjela posla.

„Svi doktori i medicinske sestre i tehničari, bit će na raspolaganju građanima 24 sata i pružit će pomoć onim pacijentima kojima je ona neophodna, a koji nisu zaraženi koronavirusom. To posebno napominjem, jer nastojim zaštititi sve nas zajedno, a u prvom redu naše osoblje jer nažalost mi već duže vrijeme imamo problem sa kadrom. No ono što imamo radi punim kapacitetom“ – kazala je direktorica Kantonalne bolnice Goražde.

Još jednom je uputila apel svim nadležnim da ovoj zdravstvenoj ustanovi nedostaje oprema, prije svega mobilni RTG aparat, minimalno dva respiratora i sanitesko vozilo.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.