Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraga o “incidentu” na Aerodromu Sarajevo: Čoviću odbili dati VIP tretman?!

dragan covic

Granična policija (GP) BiH obavlja provjere o navodnom incidentu koji se dogodio u subotu na sarajevskom aerodromu, gdje pripadnik GP BiH nije postupio po zahtjevu da Draganu Čoviću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, obezbijedi poseban izlaz nakon slijetanja aviona kojim je doputovao iz Kine?!

Incident se, kako je objavio Hrvatski medijski servis (HMS), dogodio nakon što su pripadnici obezbjeđenja Čovića tražili od pripadnika GP BiH da predsjedavajućem Predsjedništva BiH obezbijede VIP tretman na sarajevskom aerodromu.

aerodrom-sarajevo-enterijer_4f7cb02876825

“Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH u saradnji sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH provjerava sve objavljene informacije”, naglasila je Sanela Dujković, portparol Granične policije BiH.

Ona je dodala da će se, čim budu izvršene sve provjere, Granična policija BiH izjasniti u vezi sa ovim slučajem.

VIP tretman, kako piše HMS, podrazumijeva da se Čoviću obezbijedi poseban izlaz nakon slijetanja aviona, što je, kako navodi HMS, uobičajna praksa postupanja prema visokim državnim funkcionerima.

“Pripadnik Granične policije nije, međutim, postupio u skladu s tim zahtjevom, uz opasku ‘kako Čović za njega nije nikakav predsjednik'”, kazao je izvor HMS-a, koji je navodno svjedočio tom događaju.