BiH

Kantonalni sud u Zenici

Istraga u “slučaju Zenicatrans”: Privremeno oduzimanje originalne dokumentacije

16/09/2020
FOTO: Ilustracija

Oduzimanje predmeta po Naredbi Suda trenutno vrše ovlaštene službene osobe – inspektori Federalne uprave policije - Sarajevo i MUP-a ZDK, nakon čega će biti dostavljeni Tužilaštvu radi vršenja analize i nastavka rada na predmetu

Kantonalni sud u Zenici je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) izdao Naredbu za privremeno oduzimanje predmeta, odnosno originalne dokumentacije od Gradske uprave Grada Zenica i JKP “ Zenicatrans” prevoz putnika d.d. Zenica.

Naredba je izdata radi razjašnjenja stanja stvari i utvrđivanja relevantnih činjenica u predmetu koji se u Tužilaštvu ZDK-a vodi u vezi s prenosom prava vlasništva JKP „Zenicatrans“ prevoz putnika” d.d. Zenica nad imovinom autobuske stanice Zenica na Grad Zenica.

Oduzimanje predmeta po Naredbi Suda trenutno vrše ovlaštene službene osobe – inspektori Federalne uprave policije – Sarajevo i MUP-a ZDK, nakon čega će biti dostavljeni Tužilaštvu radi vršenja analize i nastavka rada na predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.