BiH

PSBiH

Istražna komisija poziva tužiteljicu Tadić na svjedočenje pred Komisijom

03/09/2020

Zaduženi su službenici Sekretarijata PSBiH koji Komisiji pružaju stručnu i administrativno - tehničku podršku da stupe u kontakt s navedenim osobama, s ciljem razmatranja optimalnog datuma za njihovo svjedočenje pred Komisijom

Na sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH obavljeno je saslušanje sudije Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Gorana Nezirovića.

Privremena istražna komisija danas je usvojila i nekoliko zaključka, među kojima je i taj da poziva glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić na svjedočenje pred Komisijom u ponedjeljak, 14. septembra 2020. godine.

Također, Privremena istražna komisija poziva glavnu tužiteljicu Ureda disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Alenu Kurspahić – Nadarević i zamjenika glavne disciplinske tužiteljice Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a Mirzu Omerovića na svjedočenje pred Komisijom na jednoj od narednih sjednica, čiji će datum biti naknadno određen.

Zaduženi su službenici Sekretarijata PSBiH koji Komisiji pružaju stručnu i administrativno – tehničku podršku da stupe u kontakt s navedenim osobama, s ciljem razmatranja optimalnog datuma za njihovo svjedočenje pred Komisijom.

Privremena istražna komisija poziva strukovna udruženja novinara – Društvo novinara BiH, Udruženje novinara Republike Srpske i udruženje BH novinari da odrede predstavnike koji će se pojaviti na svjedočenju pred Komisijom na jednoj od narednih sjednica, čiji će datum biti naknadno određen, a na temu izazova s kojim se novinari suočavaju pri istraživanju korupcije i organiziranog kriminala, kao i sugestija za poboljšanje zakonskog okvira s ciljem saniranja tih problema – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.