Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

IUS ispratio 10. generaciju diplomanata: Diplome dobio 261 student (FOTO)

26/06/2018

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) prošlog petka odao je priznanje desetoj generaciji diplomanata na sva tri ciklusa studija za težak rad i uspjeh na svom akademskom putu.

Ove godine diplome IUS-a je dobio 261 student, od čega 216 dodiplomaca, 43 magistra i dva doktora nauka. Dekan Fakulteta menadžmenta i javne uprave, prof. dr. Sencer Yeralan čestitao je svim diplomantima i njihovim porodicama, podsjetio je diplomante da su, gdje god se nalaze, oni diplomanti IUS-a i kao takvi, uvijek moraju biti ponosni.

“Mi na IUS-u smo ponosna porodica. Ova dodjela diploma danas predstavlja pravu sliku našeg ponosa. Za vas diplomante, ceremonija je ritual vašeg prijelaza. Ona označava tačku u vremenu – prije i poslije. Prije ste bili podučavani, prikazivani, vođeni, zaštićeni, hranjeni, čuvani i da, tolerisani. Poslije, vi ćete biti članovi društva koji preuzimaju ulogu njegovatelja sljedeće generacije. Sada je vaš red da podučavate,
pokazujete, vodite, štitite, hranite, njegujete, pa i da tolerišete. IUS generacijo 2018-e. čestitamo vam. Pozdravljamo vas”, rekao je u svom govoru dr. Yerala.

Studente i goste pozdravili su i g. Hasan Topaloglu, predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF), prof. dr. Hasan Zuhuri Sarikaya, predsjednik Upravnog odbora i načelnik opštine Ilidža Senaid Memić.

“Tako sam zahvalan Bogu koji nas je spojio na ovoj desetoj ceremoniji dodjele diploma Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Čestitam našim dragim diplomantima koji su nas obradovali svojom diplomom. Ova ceremonija dodjele diploma ne samo da nam, kao osnivaču, donosi sreću, već nas motiviše i za nove projekte i nove poduhvate. Ostvarili smo naše ciljeve u svim ciklusima obrazovanja, bilo da je to u našem vrtiću na kampusu, našoj osnovnoj školi na Vracama, našem Maarif koledžu, do našeg doktorskog studija koji nudimo na našem univerzitetu. U narednom periodu nadamo se da ćemo najaviti naš novi projekat čija je infrastruktura već pripremljena”, kazao je Topalolu.

Dr. Sarikaya je čestitao diplomantima, njihovim roditeljima i profesorima IUS-a na uspješno završenom još jednom poglavlju u njihovim životima.

“Ovo je samo jedan značajan korak naprijed u vašem životu. Od sada nastavljate da razvijate svoju profesionalnu karijeru. Molim vas, ostanite u kontaktu sa IUS-om i IUS zajednicom tokom svog profesionalnog života postajući član Alumnija ili kao prijatelj IUS-a”, rekao je dr. Sarikaya.

U živopisnom ambijentu, prisutnima se obratila i studentica generacije, Kanita Krdžalić-Korić sa studijskog programa Elektrotehnike i elektronike.

“U ime diplomanata generacije 2018, izražavam svoju dobrodošlicu svima i zahvaljujem vam što slavite ovaj poseban dan sa nama. Ovo je dan uspjeha, truda, upornosti i borbe, a mi smo oduševljeni što svjedočimo zatvaranju ove faze u našim životima. IUS nije bio samo mjesto gdje smo imali predavanja i ispite. To je okruženje u kojem smo uživali u najboljem periodu života, gdje smo se mogli usavršavati na mnogo načina, upoznati puno prijatelja, ostvariti nova poznanstva i sresti ljubav svog života.”

Svečanosti je prisustvovalo više od hiljadu ljudi, od kojih su mnogi iz javnog života i diplomatskog kora Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Poslije ceremonije upriličena je i zakuska, a to je bila i dobra prilika za studente, porodicu, profesore, službenike i goste da se druže i ostvare nove kontakte, da steknu nove prijatelje i proslave svjetionik znanja.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu osnovala je Fondacija za razvoj obrazovanja u Sarajevu (SEDEF) 2003. godine. Do sada je Fondacija osnovala i dječiji vrtić “Kid IUS”, Prvu privatnu osnovnu školu “Isa-beg Ishaković”, Gimnaziju “Maarif koledž” i servisnu kompaniju Sedef Bosnia.

Uspjeh Fondacije osigurava kontinuitet obrazovanja kroz svoje institucije. Svjedoci smo da iz vrtića Fondacije djeca nastavljaju školovanje kroz lanac uspješnih škola Fondacije, u osnovnoj školi, srednjoj školi “Maarif koledž” i tako dalje, ispunjavajući cilj Fondacije da obezbijedi kvalitetno obrazovanje od vrtića do doktorata.

Na IUS-u je od njegovog osnivanja diplomiralo više 1.700 studenata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.