BiH

bivši član predsjedništva bih

Ivanić: Dodik je osramotio sebe i srpski narod, ali za njegovu sramotu me nije briga

21/12/2020

Naglasio je da se ne sjeća da se ovakva sramota dogodila u novijoj diplomatskoj istoriji

Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH, počasni predsjednik PDP-a, komentirajući slučaj ikone koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu, kazao je da se ne sjeća da se ovakva sramota dogodila u novijoj diplomatskoj istoriji.

– Nadajući se da postoji objašnjenje i da nije istina da je srpski član Predsjedništva BiH uspio da izazove takav skandal poklonom ministru vanjskih poslova Ruske Federacije, danima nisam htio da komentarišem navode da se radi o ukradenoj ikoni za koju Ukrajina tvrdi da je kulturno blago te zemlje. Međutim, nakon što je najavljeno da će rusko Ministarstvo inostranih poslova vratiti poklon, jasno je da postoje bitni razlozi za takav njihov postupak i da se radi o diplomatskom skandalu neviđenih razmjera – kazao je Ivanić.

Naglasio je da se ne sjeća da se ovakva sramota dogodila u novijoj diplomatskoj istoriji.

– Međutim, to je logična posljedica Dodikove bahatosti i nerealnog uvjerenja da on sve zna i sve može. Ponaša se da sve zna o pandemiji, o ekonomiji, umjetnosti, arhitekturi…, pa evo i o diplomatskom protokolu. Uvjeren sam da je sve ovo lično njegova ideja i da drugi nisu imali učešće u ovoj sramoti – kazao je Ivanić.

On je mišljenja da je Dodik osramotio sebe i srpski narod.

– Za njegovu sramotu me nije briga, jer njemu može sve stati pod kapu. Ali žalim što je osramotio srpski narod, a svoj primitivizam, bahatost i nedoraslost javnim poslovima danas poistovijetio sa čitavim narodom koji to nikako ne zaslužuje – kazao je Ivanić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.