Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić i Izetbegović primili pakistanskog premijera Nawaza Sharifa

Sharif – ivanic – izetbegovic

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primili su danas u Sarajevu premijera Islamske Republike Pakistan Nawaza Sharifa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom sastanka zajednički je ocijenjeno da su politički odnosi BiH i Pakistana veoma dobri i u interesu obiju strana je unapređenje saradnje u svim oblastima.

Posebno je izražen interes za unapređenje političke i ekonomske saradnje, te u oblasti trgovinske razmjene i zajedničkih investicija, navedeno je u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

Razmijenjena su mišljenja o potrebi značajnijeg prisustva pakistanskih investitora i kompanija u BiH, a izražen je interes i za druge vidove saradnje s Pakistanom, naročito u oblastima energetike, poljoprivrede, tekstilne i drvne industrije.

Sagovornici su razgovarali o političko-ekonomskoj situaciji i prilikama u obje zemlje, a članovi Predsjedništva BiH informirali su premijera o predstojećim aktivnostima na putu evropskih integracija BiH.

Premijer Pakistana je izrazio punu podršku Bosni i Hercegovini na tom putu. Naglašen je značaj razmjene posjeta na svim nivoima.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost za sveukupnu podršku i pomoć naroda i Vlade Pakistana Bosni i Hercegovini.

U ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića sastanku je prisustvovao njegov savjetnik Dejan Vanjek.