Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić najavio izlazak iz vlasti u slučaju revizije tužbe protiv Srbije

ivanic mostar

– Revizija tužbe BiH protiv Srbije za genocide pred Sudom pravde u Haagu nema podršku države, odnosno potpuni legitimitet. Riječ je o inicijativi bošnjačkog naroda, koja bi u slučaju da se dogodi dovela do novih problema i podjela unutar BiH, rekao je tokom današnje posjete Mostaru predsjednik Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

On je tom prilikom kazao i kako je realno da Savez za promjene u tom slučaju napusti Vijeće ministara, uz tvrdnje kako danas ne postoji srpska stranka koja bi u tom slučaju htjela participirati u vlasti.

Kazao je i da je Sakibu Softiću davno istekao mandat, kao i da ne postoje argument za reviziju tužbe.

Ivanić je pružio punu podršku povratnicima srpske nacionalnosti u Mostar koji posljednjih dana prikupljaju potpise peticije za izmještanje trase Koridora 5C kroz njihovu imovinu. Rekao je da će se u narednim danima sastati s brojnim političarim iz ostala dva naroda kako bi se ovaj problem riješio.

Smatra i da je krajnje vrijeme da grad Mostar dobije lokalne izbore, ali poručuje i da se Izborni zakon ne može mijenjati mimo volje srpskog naroda u ovom gradu. Podržao je i povratak Srba u Mostar, te obećao pomoć prilikom investiranja i zapošljavanja.