BiH

Počasni predsjednik PDP-a

Ivanić o Dodiku: To je vrhunac bezobrazluka i nadmenosti

21/05/2020

Ako se pusti ovo, doći ćemo do društva u kojem ja nemam namjeru da živim i učinići sve da niko ne postoji u ovoj zemlji ko misli da je Bog i da može da radi šta hoće i da ko god misli drugačije odmah bude proglašavan izdajnikom

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je sam priznao da je prisluškivao opozicione političare i nema dalje potrebe da se dokazuje krivično djelo koje je počinio”, poručio je bivši član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić.

Ivanić je u emisiji “Puls” BN televizije rekao da je to dokaz da je Republika Srpska privatizovana.

-Priznanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da prisluškuje opozicione političare je tačka preko koje građani, intelektualci, političari i mediji ne bi smjeli da pređu, kaže Ivanić i dodaje:

“To je vrhunac bezobrazluka, osionosti i nadmenosti koju smo imali prilike da vidimo svih ovih godina. Ovo je prije svih kriterijuma jer se radi o krivičnom djelu. Dodik je priznao krivično djelo i da ovdje ima elementarnog prava i države on je već trebalo da da izjavu po službenoj dužnosti republičkom, ali i državnom tužiocu, tužiocu BiH. To je najteže moguće krivično djelo za koje je jasno propisano kako se smije raditi. Ovo je linija preko koje opozicija ne smije preći”.

On je naveo da su sada na udaru opozicionari, ali da ukoliko se to ne zaustavi, doći će vrijeme u kojem će se na meti praćenja naći svaki pojedinac.

“Ako se pusti ovo, doći ćemo do društva u kojem ja nemam namjeru da živim i učinići sve da niko ne postoji u ovoj zemlji ko misli da je Bog i da može da radi šta hoće i da ko god misli drugačije odmah bude proglašavan izdajnikom. Nema veće izdaje sopstvenog naroda od ovoga što se sada radi. Ovo je prijetnja ljudima. `Ja vas slušam, znam šta radite`. Ko je on da može to da radi? Ko ima pravo da prisluškuje mimo zakona? Kakav je predsjednik koji slaže? On sad sam kaže `lagao sam`. Sad treba da mu oprostimo da što je lagao”, kazao je Ivanić.

Ivanić je podvukao da i u jednom, i u drugom slučaju Dodik nema izlaza.

“Razuman i normalan čovjek bi se povukao. Rekao bi sklanjam se, nije više za mene da ovo radim”, kazao je Ivanić u emisiji “Puls” BN TV.

Komentari

Autor: BNTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.