Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Ivanić otvorio novoizgrađeni Dom zdravlja u Kotor Varošu

10/09/2018

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić otvorio je danas novoizgrađeni savremeni objekat Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ u Kotor Varošu, čiju izgradnju je finansirala fondacija „Hajdar Aliev“ iz Azerbejdžana.

Vrijednost investicije je 1,5 milion KM, a otvaranju je prisustvovao izvršni direktor ove fondacije Anar Alakbarov.

Otvaranjem Doma zdravlja Kotor Varoš je dobio najsavremenije usluge porodične medicine, hitnu pomoć, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, laboratoriju, higijensko-epidemiološku zaštitu, usluge 10 konsultanata za različite oblasti dijagnostike i zdravstvene zaštite.

Ivanić se zahvalio fondaciji „Hajdar Aliev“, kao i predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alievu za lično zalaganje u povodu vrijedne investicije u Republici Srpskoj.

„Zahvaljujući odličnoj saradnji, pa i prijateljstvu s predsjednikom Azerbejdžana, Kotor Varoš je dobio jedan od najmodernijih domova zdravlja u regiji, kao i savremeno vozilo hitne pomoći. Ovo je potvrda prijateljskih odnosa dvije zemlje, a uvjeren sam da će takvih projekata i investicija biti i u godinama koje dolaze“, rekao je Ivanić.

Podsjetio je da će, zahvaljujući Azerbejdžanu, i rodna kuća Branka Ćopića u selu Hašani kod Krupe na Uni biti obnovljena.

Načelnik Općine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić zahvalili su se članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću za nesebično zalaganje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.