Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić primio ministra vanjskih poslova Republike Malte Vellu

ivanic_vella

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio je danas ministra vanjskih poslova Republike Malte Georga Williama Vellu, te ga informirao o aktuelnoj situaciji u BiH.

Ovom prilikom iskazao je zadovoljstvo što se posjeta ministra vanjskih poslova Malte odvija tokom predsjedavanja Malte Vijećem Evropske unije. Istaknuto je da sprovođenje Reformske agende, efikasno funkcioniranje mehanizma koordinacije, te nastavak implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ostaju u vrhu prioriteta Bosne i Hercegovine.

Zajednički je ocijenjeno da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Malte dobri i prijateljski bez otvorenih pitanja. Saradnja dviju država je na zadovoljavajućem nivou, ali ima prostora za unapređenje.

Republika Malta pruža podršku Bosni i Hercegovini na putu pristupanja evropskim integracijama. Ministar Vella je iskazao uvjerenje da će se ta podrška nastaviti i u periodu predsjedavanja Republike Malte Vijećem Evropske unije.

Sastanku je uime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovala savjetnica Sanja Bazina, a uime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića savjetnik Amel Suljović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.