Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Ivanić: RS ima pravo na referendum

12/10/2015

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da Republika Srpska ima pravo na referendum, iako referendum koji je najavljen “nije najsrećniji i nije izabrano najbolje pitanje”.

“Ovaj referendum nije najsretniji, nije izabrano ni najbolje pitanje, ali Republika Srpska ima pravo na referendum i osporavanje tog prava je pogrešno”, rekao je Ivanić.

Ivanić je za “Press Republike Srpske” istakao da on ovakav referendum ne bi organizovao i da se nada da će predsjednik RS-a Milorad Dodik naći rješenje “da se izvuče iz referendumske priče, jer vidi da ga traži”.

Odgovarajući na pitanje da li će doći na sastanak kod Dodika, koji je najavljen za petak, Ivanić je rekao da se sa Dodikom može sastati samo kao član Predsjedništva BiH, ali ne kao predsjednik PDP-a i jedan od lidera Saveza za promjene jer je to zajednička odluka tog saveza.

Ivanić je ocijenio i da nema razloga za bilo kakvim promjenama u Vijeću ministara BiH, pa tako ni za eventualni ulazak SBB u vlast na nivou BiH.

On je naveo da Savez za promjene ima dogovor sa partnerima iz Federacije BiH, da nije ničim nezadovoljan da bi bilo šta mijenjao, ali da i niko od partnera iz FBiH do sada nije ni ponudio ulazak SBB-a u vlast na nivou BiH, dok SNSD može da uđe u vlast na nivou BiH “ako mu to omogući Bakir Izetbegović”.

Prema njegovim riječima, Savez za promjene čvrsto vodi svoju politiku i nije uradio nijednu stvar na štetu Srpske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.