Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić: Srpski narod zna svoju verziju istine

ivanic222

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, komentarišući današnju presudu Ratku Mladiću, rekao je da se od Haškog tribunala, koji je tokom svog mandata Srbima izrekao pet doživotnih kazni i ukupno 758 godina zatvora, ništa drugo nije moglo ni očekivati.

– Ovaj sud je osudio Hrvate na 166 godina, Bošnjake na svega 41. Od svega toga, svega je 50 godina dodjeljeno zbog zločina nad Srbima i to više nego jasno pokazuje da je cijeli Haški tribunal bio jedna velika politička predstava. Umjesto pravde oni su se bavili više politikom i srpski narod nikada ne može prihvatiti da je odnos žrtava ovakav kakav su oni htjeli da predstave – kazao je Ivanić .

Zato će, kako je dodao Ivanić, posljedice tog djelovanja Haškog tribunala biti izrazito negativne. One će dalje dijeliti BiH i taj tribunal, kako je naveo, pravdu sigurno nije donio. Umjesto pravde, po njegovim riječima, samo je proizveo duboke podjele unutar BiH i s tim će trebati živjeti.

– Srpski narod zna svoju verziju istine i vjerovat će u nju dok god postoji, a to je da je taj rat bio rat u kojem smo mi branili svoju slobodu, svoje dostojanstvo i pravo da se pitamo u BiH i to će nastaviti da bude slučaj. Euforija politička koja se razvija u Sarajevu da će se ovakve presude moći koristiti za ukidanje Republike Srpske apsolutno neće proći. Republika Srpska će ostati, biti jaka, snažna i biti garant opstanka srpskog naroda – naveo je Ivanić u audio izjavi koju je proslijeđena iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Ivanić je dodao da Mladićevom pravnom timu treba i u mjesecima koji dolaze pomoći jer slijedi drugi dio cijelog tog posla, a to je žalba.