Saopćenje

Iz BHRT-a pojasnili zašto je došlo do prekida prijenosa Komšićevog govora u UN-u

bhrt

BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo mogli nastaviti s prenosom obraćanja

BHRT oglasio se saopćenjem u kojem su željeli pojasniti javnosti zbog čega je došlo prekida govora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića na Generalnoj skupštini UN-a.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Planirano je da govor predsjedavajućeg Komšića bude emitiran u okviru emisije BHT1 uživo.

U realiziranju prijenosa preuziman je signal direktnog kanala agencije Associated press (AP), ali je nakon nekoliko minuta govor predsjedavajućeg Komšića prebačen na drugi kanal AP (pod nazivom “live choice kanal”), a u kanalu gdje je do tada emitirano obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništava BiH Željka Komšića, planirana je press konferencija predsjednika SAD-a Josepha Bidena, što se dijelom moglo i vidjeti prije prekida prenosa u programu BHT1.

Nažalost, BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo mogli nastaviti s prenosom obraćanja.

Kompletan snimak obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića možete pogledati na web portalu BHRT-a. Snimak cjelokupnog obraćanja smo naknadno preuzeli sa portala UN-a.

Ovom prilikom želimo naglasiti da ne postoji nijedan drugi razlog zbog čega bi u programu BHT1 bio prekinut prenos govora predsjedavajućeg Komšića sa Generalne skupštine UN-a.

Svim gledateljima koji su u emisiji BHT 1 Uživo ostali uskraćeni za prenos cijelog obraćanja, dugujemo izvinjenje, saopćeno je