Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

moguća poledica

Iz BIHAMK-a stiglo upozorenje za vozače

poledica2

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Vozačima na svim dionicama se preporučuje da voze maksimalno oprezno i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijlaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.