BiH

Nova Bila

Iz bolnice optuštaju pacijente, na Odjelu interne medicine samo jedan zdrav ljekar

22/10/2020
Ilustracija

Zbog velikog broja zaraženih medicinskih radnika, oni pacijenti koji mogu kući, bit će otpušteni, dok oni koji su zaraženi ostat će u njihovoj Covid ambulanti

Iz Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj istakli su za N1 kako su trenutno u vrlo složenoj situaciji zbog novog korona virusa.

“Uprkos iznimnoj kontroli i mjerama koje smo provodili u našoj bolnici tokom proteklih sedam mjeseci, potvrđeno je kako je veliki broj našeg medicinskog osoblja pozitivan na Covid-19. Posebno teška situacija je na Odjelu interne medicine, gdje u ovom trenutku samo jedan doktor nije pozitivan na Covid-19”, saopćili su.

“Ovim putem apeliramo na pacijente, ali i domove zdravlja iz centralne Bosne, da se u ovom trenutku oslone više na usluge drugih bolnica dok se stanje u našoj bolnici ne stabilizira”, naveli su.

Kako su za N1 iz ove bolnice kazali, zbog velikog broja zaraženih medicinskih radnika, oni pacijenti koji mogu kući, bit će otpušteni, dok oni koji su zaraženi ostat će u njihovoj Covid ambulanti. Rekli su i da ostali odjeli funkcioniraju.

Također, u slučaju dodatne potrebe za hospitalizaciju, pacijenti će biti upućivani i prebačeni u JU Bolnicu Travnik.

“Ovakva situacija će potrajati nadamo se do dvije sedmice te se nadamo stabiliziranju”, rekli su za N1.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.