Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kupres

Iz HDZ-a BiH kažu da će pokrenuti razgovor oko izmjena Izbornog zakona

hdz kupres

Ne trebaju nam nametnute odluke i rješenja, mi u BiH moramo osmisliti kako provesti cijeli proces u naredna dva ili tri mjeseca i doći do konačnog dogovora

Klauzura Hrvatske demokratske zajednice BiH, na kojoj je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predstavio aktuelnu političku situaciju te naglasio poziciju Hrvata u BiH, održana je u petak na Kupresu.

Okupljeni dužnosnici sa svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti, državne i entitetskih, kantonalnih i lokalnih nivoa razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji, strateškim ciljevima, te stanju i poziciji Hrvata u BiH.

Osim osvrta, dužnosnici su se kroz raspravu dotaknuli svih područja djelovanja, kao i planova angažmana za predstojeći period, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, naglašeno je kako će osnova djelovanja biti prema presudama Ustavnog suda BiH, uz tehnička pitanja koja će biti dio opće rasprave te je naglašeno kako se već iduće sedmice mora otvoriti pregovarački proces, a HDZ BiH će biti inicijator za razgovor oko izmjena Izbornog zakona.

“Ne trebaju nam nametnute odluke i rješenja, mi u BiH moramo osmisliti kako provesti cijeli proces u naredna dva ili tri mjeseca i doći do konačnog dogovora”, kazali su iz HDZ-a BiH.

Na klauzuri je također raspravljano o Komunikacijskoj strategiji HDZ-a BiH, gdje su svi prisutni u međusobnom razgovoru i razgovoru s vodećim stručnjacima dali vlastiti doprinos, stoji u priopćenju.