BiH

saopštenje

Iz HDZ-a BiH poslali poziv “bošnjačkim zvaničnicima”

18/11/2019

U saopštenju se dodaje da je svaka godišnjica u BiH novi povod za neku vrstu obračuna sa ratnim događanjima, činjenicama i politikama

HDZ BiH poručio je da je nekadašnja “Hrvatska zajednica Herceg-Bosna”, osnovana na današnji dan 1991. godine, “omogućila opstanak i prosperitet Hrvata u BiH”.

“Presuda Haškog tribunala nije usmjerena protiv ideja `Hrvatske zajednice Herceg-Bosne`. Haški sud nije osudio `Herceg-Bosnu`, već šest zvaničnika, sa čijom se političkom konstrukcijom zajedničkog zločinačkog poduhvata nikada niko ne smije saglasiti”, saopšteno je iz HDZ BiH.

Iz HDZ BiH “pozivaju bošnjačke zvaničnike da pojasne javnosti da li presuda Haškog tribunala nekadašnjem načelniku Glavnog štaba Armije RBiH Rasimu Deliću znači i presudu nekadašnjoj Republici BiH”.

U saopštenju se dodaje da je svaka godišnjica u BiH novi povod za neku vrstu obračuna sa ratnim događanjima, činjenicama i politikama.

“Pozivamo bošnjačke zvaničnike da prestanemo svi u BiH `ratovati prošlošću`, krivim činjenicama iz istorije. Zbog dobrobiti i napretka BiH važno je da se okrenemo budućnosti i gradimo nove vrijednosti u zajedničkoj nam domovini BiH”, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.