Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnici Vlade

Iz HNK uputili poziv FBiH za otvaranje turističko-ugostiteljskih objekata

mostar ulice (4)

Iz Vlade ističu kako je Zavod za javno zdravstvo HNK zadužen za izradu preciznih smjernica za prilagodbu rada predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova, potom ugostiteljskih objekata, autoškola

Predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK, razmatrajući bitnost turističkog sektora za ukupnu ekinomiju tog kantona, u utorak su uputili poziv Federalnom štabu civilne zaštite da se hitno donese odluka o odobravanju rada turističko-ugostiteljskim objektima s manjim smještajnim kapacitetima, uz obavezu poštivanja pratećih protuepidemijskih mjera.

U skladu sa najavljenim popuštanjem mjera na razini cijele Federacije BiH, predstavnici Vlade HNK na koordinacijskom sastanku razmatrali su i nužne mjere priprema za početak rada niza djelatnosti.

Iz Vlade ističu kako je Zavod za javno zdravstvo HNK zadužen za izradu preciznih smjernica za prilagodbu rada predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova, potom ugostiteljskih objekata, autoškola te srodnih djelatnosti kojima će krajem ove sedmice biti omogućen rad.

O vitalnom pitanju načina završetka tekuće školske i akademske godine u HNK govorit će u srijedu, 13. maja, na konferenciji za medije kantonalni ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović, dok će o epidemiološkim smjernicama za rad pobrojanih djelatnosti govoriti direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK Nermin Avdić, navodi se u saopćenju Vlade HNK.

hnk