Prognoza vremena

Iz ljeta direktno u zimu: Eto nam snijega

Delnice: Prvi ovogodišnji snijeg u Gorskom kotaru i na skijalištu Platak
03.12.2019., Delnice - Prvi ovogodisnji snijeg u Gorskom kotaru i na skijalistu Platak. Ilustracija Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina može padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 16 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim djelovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

U utorak će biti umjereno do pretežno. U jutarnjim satima uz nešto više oblaka u centralnim i isočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 22 stupnja.