Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nije bilo incidenata

Iz policije se oglasili nakon povorke ponosa: Zahvaljujemo se svima

policija sarajebo

Ovom prilikom građanima i posjetiocima glavnog grada Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo upućujemo izraze zahvalnosti za razumjevanje i podršku u provođenju aktivnosti koje je realizovala Uprava policije uz pomoć i saradnju sa partnerskim policijsko-sigurnosnim agencijama

Tokom vikenda, u dane 7. i 8. septembra 2019. godine policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uspješno su planirali i realizovali osiguranje javnih skupova održanih u organizaciji Udruženja građana ” Svjetlo”, kao i Udruženja građana “Inicijativa Iskorak”.

Takođe, Uprava policije je, u saradnji i uz pomoć drugih policijskih i sigurnosnih agencija (Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalnom upravom policije, te kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova: tuzlanskog, zeničko – dobojskog, srednje – bosanskog, hercegovačko – neretvanskog i bosansko – podrinjskog kantona), uspješno planirala i realizovala osiguranje javnog skupa pod nazivom: “Ima izać’ – Prva BH Povorka ponosa”, koja je izazvala veliki interes i pažnju javnosti, te je, sa sigurnosnog aspekta, bila jedan od izuzetno zahtjevnih javnih skupova visokog rizika.

Ovom prilikom građanima i posjetiocima glavnog grada Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo upućujemo izraze zahvalnosti za razumjevanje i podršku u provođenju aktivnosti koje je realizovala Uprava policije uz pomoć i saradnju sa partnerskim policijsko-sigurnosnim agencijama.

Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zahvaljuje navedenim agencijama i njihovim predstavnicima na profesionalnoj podršci prilikom vršenja poslova i zadataka, uz čestitke svim policijskim službenicima i uposlenicima koji su učestvovali u provođenju planiranih aktivnosti, te poziva predstavnike svih policijsko-sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini da nastave sa uspješnom i aktivnom saradnjom i tokom narednog perioda, s ciljem stvaranja što povoljnijeg sigurnosnog ambijenta za sve građane i posjetioce u našoj zemlji.