BiH

Repatrijacijski let

Iz Rusije se vratilo 72 državljanina BiH

26/05/2020

Bh. državljani koji su avionom iz Moskve sletjeli na banjalučki aerodrom nastavili su dalje putovanje do svojih mjesta boravka, navedeno je u saopćenju iz MVP-a

Tim za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ambasada Bosne i Hercegovine u Moskvi pružili su pomoć i asistenciju u organizaciji repatrijacijskog leta kojim su se danas poslijepodne iz Ruske Federacije u Bosnu i Hercegovinu vratile 72 osobe, uglavnom bosanskohercegovački studenti u Ruskoj Federaciji i članovi njihovih porodica, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. državljani koji su avionom iz Moskve sletjeli na banjalučki aerodrom nastavili su dalje putovanje do svojih mjesta boravka, navedeno je u saopćenju iz MVP-a.

Na molbu Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu upućenu Ministarstvu vanjskih poslova BiH, istim letom ranije danas organiziran je i povratak iz Bosne i Hercegovine u Rusku Federaciju jednog broja državljana Ruske Federacije.

Repatrijacijski let na relaciji Banjaluka – Moskva i u povratku Moskva – Banjaluka – Beograd organiziran je od strane Vlade Republike Srpske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.