Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nerin dizdar

Iz SDP-a poručuju: U Kantonu Sarajevo “jako pozitivni trendovi”

nerin-dizdar-2

Što se tiče SDP-a BiH, kazao je da su blizu da ostvare sve svoje izborne ciljeve, „što podrazumijeva očuvanje svih načelničkih i gradonačelničkih mandata i povećanje ukupnog broja mandata“

Sekretar Izbornog štaba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerin Dizdar je večeras izjavio Feni da su u Kantonu Sarajevo „jako pozitivni trendovi“.

– U svim gradskim općinama, prema onome što mi imamo, sa poprilično velikom razlikom vode kandidati ‘četvorke’, a i mimo gradskih općina. To se odnosi i na općinu Ilidža gdje kandidat ‘četvorke’ također ima pozamašnu prednost, prema onome što mi imamo – naveo je Dizdar.

Što se tiče SDP-a BiH, kazao je da su blizu da ostvare sve svoje izborne ciljeve, „što podrazumijeva očuvanje svih načelničkih i gradonačelničkih mandata i povećanje ukupnog broja mandata“.

– Neki naši načelnici su na pragu da i sami proglase taj pozitivan ishod, ali sačekat ćemo, ipak ćemo biti suzdržani još neko vrijeme da dobijemo i konačnu potvrdu ovoga o čemu sam govorio. Ali generalno govoreći, trendovi su pozitivni – istaknuo je Dizdar.

Također, dodao je on, u nekim drugim općinama se SDP BiH bori za načelničke funkcije.

– Imamo pozitivne trendove u Jablanici, iako je još prerano govoriti. Imamo određenu blagu prednost našeg kandidata, i u još nekim sredinama se vodi bliska borba kao što je slučaj sa zajedničkim kandidatom u Velikoj Kladuši i na još nekim mjestima – naveo je Dizdar.