Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz tešanjske firme Bara d.o.o. demantiraju da su izbjegli plaćanje PDV-a

tesanj

Ovim putem izjavljujemo da nasa firma Bara d.o.o. Tešanj nikad nije kupila auto audi Q8 ni od koga što se lako može provjeriti u našim poslovnim knjigama, napisano je u demantiju

Fiktivnim pretvaranjem novih skupocjenih luksuznih automobila u teretna vozila, privatni poduzetnici u BiH utajili su najmanje pet miliona maraka PDV-a. U članku koji je objavio Žurnal navedeno je i da su pojedine bh. firme Audi Q7, Q3, Q5 i A7 knjižile kao teretna vozila. Većinu fiktivnih papira izdavala širokobriješka firma Centar Motor.

Tim povodom reagirali su iz tešanjske firme Bara d.o.o., koji se spominju u članku, odnosno vlasnik Aljo Bekrić i direktor Nedžad Bekrić.

“Na vašem portalu Fokus.ba objavljena je netačna informacija da je naša firma Bara d.o.o. Tešanj kupila auto audi Q8 od autokuće Inter auto Tuzla i pretvorila ga u teretno vozilo radi izbjegavanja plaćanja PDV-a.

Ovim putem izjavljujemo da nasa firma Bara d.o.o. Tešanj nikad nije kupila auto audi Q8 ni od koga što se lako može provjeriti u našim poslovnim knjigama. Kao dokaz dostavljamo obavjest autokuće Inter auto d.o.o. Tuzla”, kaže se u demantiju koji su poslali.

Kako su bh. biznismeni utajili 5 miliona KM: Luksuzne automobile “pretvarali” u kamione