BiH

Iz Vrbasa počelo vađenje avio-bombe teške 466 kilograma

27/09/2015

Akcija vađenja avio-bombe iz rijeke Vrbas počela je prema planu, jutros u devet časova, potvrdio je gradonačelnik Banjaluke i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Slobodan Gavranović, javlja Anadolu Agency (AA).

Gavranović je još jedanput zamolio građane da ne ulaze u zone u kojima je zabranjen boravak i kretanje sve dok Gradski štab ne objavi završetak akcije.

Planirano je da akcija uklanjanja avio-bombe iz Vrbasa, kod Gradskog mosta traje do 11 časova.

Građani koji žive u prvoj zoni, odnosno na udaljenosti do 400 metara od Gradskog mosta morali su jutros napustiti svoje objekte, a onima iz druge zone, od 400 do 800 metara, dozvoljeno je da ostanu u objektima, ali ne smiju izlaziti. Zbog akcije uklanjanja avio-bombe engleske proizvodnje iz Drugog svjetskog rata, koja je teška 466 kilograma, na ovom području blokiran je saobraćaj.

Bomba će nakon vađenja biti prevezena do Manjače, gdje će biti uništena. U akciju uklanjanja bombe uključeni su predstavnici grada, Republičke uprave Civilne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasna brigada, Dom zdravlja, Ronilački klub “Buk” i brojne druge institucije.

Banjaluka: Počelo vađenje avio-bombe iz Vrbasa teške 466 kilo

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.