Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izabrani novi članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH

elektroprivreda bih

Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo danas je donijela Odluku o imenovanju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora tog preduzeća.

Uime državnog kapitala, na period do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do najviše tri mjeseca, u svojstvu vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo imenovani su: Enver Agić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Izudin Džafić, Elvir Nezirević i Jakub Dinarević.

Na mandatni period od četiri godine, za člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, uime grupe dioničara sa više od pet posto dionica sa pravom glasa, imenovan Tarik Karić.

Skupština tog javnog preduzeća prethodno je donijela Odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo radi isteka perioda na koji su imenovani. Raniji saziv činili su: Enver Agić, Jakub Dinarević, Bahrudin Šarić, Davorin Korać, Nedžad Bukvar, Selvedin Subašić i Fejsal Hrustanović.

Skupština JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo donijela je Statut o izmjenama i dopunama Statuta tog javnog preduzeća.

Izmjene i dopune članova 76., 77., i 86. Statuta JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, su izvršene u skladu sa novom Uredbom Vlade FBiH o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH, koja je stupila na snagu 11. juna 2015. godine.

Na 36. Skupštini usvojena je i Odluka o odobravanju prijedloga Statuta o izmjenama i dopunama Statuta Hotela ELBiH d.d. Makarska.

Nakon izbora i imenovanja članova, održana je konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo, saopćeno je iz tog preduzeća.