Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izaslanstvo HDZ-a BiH u Bihaću

hdz-bih-bihac

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, nazočili su u radnoj posjeti GO HDZ-a BiH Bihać i na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 26. obljetnice osnutka GO HDZ-a BiH u Bihaću.

“Odmah po dolasku visoko izaslanstvo se u prostorijama HDZ-a BiH u Bihaću susrelo sa članovima HDZ-a BiH Bihać, te ih je predsjednik Franjo Jurić upoznao sa aktualnom političkom situacijom na prostoru županije i općine Bihać s posebnim osvrtom na predstojeće Lokalne izbore u BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sve okupljene u Bihaću je upoznao sa aktualnim političkim događanjima na federalnoj i državnoj razini te o značaju Lokalnih izbora.

Radnom sastanku su nazočili i Jozo Bagarić, predsjednik Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i Boris Barun, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Nakon radnog sastanka, u sali hotela Paviljon, stranačko izaslanstvo dočekali su u velikom broju članovi i simpatizeri HDZ-a BiH u Bihaću te je održana svečana akademija i obilježena 26. obljetnica osnutka GO HDZ-a BiH u Bihaću.

Na proslavi 26. obljetnice okupio se i dobar dio osnivača stranke. Mnogi od njih nažalost, više nisu među živima, a obljetnica osnutka stranke bila je prilika otrgnuti ih od zaborava te podsjetiti na povijesnu ulogu koju su odigrali.

Nazočnima se obratio predsjednik HDZ-a BiH Bihać Frano Jurić, koji je u svom obraćanju čestitao svim članovima i simpatizerima 26. obljetnicu i prisjetio se samih početaka i osnivanja HDZ-a u Bihaću. Jurić je u svome izlaganju iznio i kronologiju događaja vezanih uz HDZ BiH kroz punih 26. godina od osnivanja u Bihaću, s posebnim naglaskom na projekte koje je inicirao i proveo HDZ na ovom području.

Na svečanoj sjednici obratio se predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i kazao: Pružamo ruku svima u ime hrvatskog naroda da se okupe oko Hrvatske demokratske zajednice, ne želeći nikog mijenjati dok se ne sjete da se trebaju sami promijeniti i zbog tog smo sve pozvali na ove izbore da izađemo zajedno i zbog toga nam je drago da se u Bihaću to bar djelomično uspjelo uraditi, jer teško ćete pronaći razuman razlog da u nekim sredinama imate 300, 500 ili 1000 Hrvata u jednom mjestu od toga mozda 500 ili 600 glasača Hrvata, a imate dvije, ili tri, ili četiri hrvatske starnke.

Nerazumno i teško je bilo tkoga uvjetiti da je to ispravan put, bez obzira na razlike što će netko osobno o nekome iznjeti, mi se moramo nositi zajedno s tim životnim problemima, mi jesmo predvodnici zato i jesmo stožerna snaga zato trebamo pružiti ruku i svima onima drugima koji možda i drugačije razmišljaju, a danas čine dio Hrvatskog narodnog sabora.

Mi ćemo Hrvatski narodni sabor stavljati u centar svih aktivnosti našeg političkog dogovaranja, a na Lokalnim izborima nam je cilj dobiti svaku načelničku poziciju u BiH gdje su Hrvati većina, u sredinama kao što je Bihać dobti, izvući maksimum i motivirati svakog glasača da podrži ono što mi zagovaramo, svejsni svoje malobrojnosti i utjecaja koji možemo imati i u Bihaću i mnogim drugim sredinama u BiH, kako bi podržali opstanak hrvatskog naroda u ovim sredinama.

Vjerujem da ćete razumjeti ovu poruku u kontestu Lokalnih izbora koji će se održati 02. listopada u BiH, zbog toga Vas pozivam nemojte se zamoriti, izađimo na izbore, jer to je jedini način da pokažemo da nas ima ovdje, barem u onoj mjeri koliko nas danas ima, ako se ipak okupite oko neke druge političke opcije, siguran sam da ovdje nema takvih, onda oko toga trebamo zajedno razgovarati i razmišljati, jer ja drugog puta nevidim, istakao je predsjednik Čović.

Želim čuti svakoga koji ima neka rješenja za BiH, za poziciju hrvatskog naroda i za organizaciju HDZ-a BiH, jer to je način kako se možemo ponvno do kraja pozicionirati s našim hrvatskim narodom i svima onima koji nas podržavaju, jer ima mnoštvo onih koji nisu samo predstavnici hrvatskog naroda, a koji nas razumiju i koji nas podržavaju na tome putu.

Od srca Vam čestitam 26. rođendan u želji da zajedno gradimo jednu bolju, moderniju, Europsku Bosnu i Hercegovinu”, stoji u saopštenju iz HDZ-a BiH.