IZBiH zahvaljuje Vladi Turske i Turkish Airlinesu zbog prijevoza hadžija iz BiH

turkish airlines

Kancelarija reisu-l-uleme, u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izrazila je iskrenu zahvalnost Vladi Republike Turske i kompaniji Turkish Airlines što su nesebičnim zalaganjem osigurali prijevoz bosanskih hadžija nakon što kompanija s kojom je Ured za hadž Islamske zajednice imao potpisan ugovor nije uspjela izvršiti njene obaveze, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH, prenosi agencija MINA.

U izuzetno kratkom roku i uz velika odricanja i trud, Turkish Airlines je pritekao u pomoć hadžijama iz BiH i obezbijedio im siguran prijevoz, navedeno je.

– Islamska zajednica u BiH također duguje zahvalnost Kraljevskom divanu Sluge dvaju časnih harema kralju Selmanu bin Abdulazizu i Vladi Kraljevine Saudijske Arabije čiji su predstavnici učinili sve da se osiguraju potrebne dozvole za slijetanje aviona Turkish Airlinesa u Medinu i da hodočasnici nastave neometano s hadžskim obredima – navedeno je u saopćenju.

Ured za hadž i umru Islamske zajednice u BiH izrazio je žaljenje zbog neugodnosti koje su iskusile hadžije, u nadi da će ostatak putovanja proteći bez većih poteškoća.