Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Izbjegavajte ova dva granična prelaza, zadržavanja su duga

gp gradiska333

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) u subotu nešto iza podne objavili su na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška zabilježena duga zadržavanja pri prelasku granice u oba smjera, a na GP Bosanski Brod na ulazu u zemlju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Iz BIHAMK-a dalje navode da je obustavljen saobraćaj na pružnom prelazu u Podlugovima na regionalnom putu R-445 Podlugovi – Ilijaš.

Radovi na autoputu A-1 izvode se na dionici Sarajevo sjever – Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi – Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 0.30 do 4.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo – Kladanj – Stupari, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-17 Doljani – Metković i M-5 Lanište – Ključ, zaključili su iz BIHAMK-a.