BiH

BIHAMK

Izbjegavajte ova dva granična prelaza, zadržavanja su duga

19/10/2019

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) u subotu nešto iza podne objavili su na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška zabilježena duga zadržavanja pri prelasku granice u oba smjera, a na GP Bosanski Brod na ulazu u zemlju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Iz BIHAMK-a dalje navode da je obustavljen saobraćaj na pružnom prelazu u Podlugovima na regionalnom putu R-445 Podlugovi – Ilijaš.

Radovi na autoputu A-1 izvode se na dionici Sarajevo sjever – Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi – Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 0.30 do 4.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo – Kladanj – Stupari, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-17 Doljani – Metković i M-5 Lanište – Ključ, zaključili su iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.