kritikovala CIK

Ambasadorica BiH u Grčkoj: “Prvi put neću glasati na izborima”

milica-ristovic-krstic

Ambasadorica tvrdi kako je njoj i brojnim državljanima BiH u Grčkoj uskraćeno pravo glasanja, a sve zbog toga što glasački materijal nije stigao na vrijeme

Ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović-Krstić, oglasila se na Facebooku, gdje je iskazala nezadovoljstvo radom CIK-a kada su u pitanju izbori u BiH.

Ambasadorica tvrdi kako je njoj i brojnim državljanima BiH u Grčkoj uskraćeno pravo glasanja, a sve zbog toga što glasački materijal nije stigao na vrijeme.

“Prvi put od kad ostvarujem pravo glasa neću glasati na izborima! Meni, kolegama zaposlenim u DКP BiH u Atini, kao i brojnim našim državljanima širom Grčke onemogućeno je ustavom zagarantovano pravo – pravo glasa. Hvala #CIKBiH na efikasnosti! Glasanje putem pošte ovim je potpuno obesmišljeno! Ne znam je li tužnija činjenica da nisu mogli organizovati dostavljanje glasačkog materijala na vrijeme ili odluka od 10.11, da DКP preuzme prikupljanje izbornog materijala od državljana. Još jednom dokazali koliko su nesposobni i nisu u stanju da kontrolišu izborni proces!”, objavila je Ristović-Krstić.

Први пут од кад остварујем право гласа нећу гласати на изборима! Мени, колегама запосленим у ДКП БиХ у Атини, као и…

Posted by Milica Ristović Krstić on Saturday, November 14, 2020