Izbori 2020

Predsjednik PDP-a

Borenović pozdravio odluku CIK-a: Izjava Dodika je licemjerna i smiješna

07/10/2020

Odluci CIK-a se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicioni partneri, što pokazuje o kakvoj se političkoj i ljudskoj grupaciji zapravo radi", kaže Borenović

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je, nakon odluke Centralne izborne komisije BiH da poništi ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske, ocijenio da je “konačno jedna od institucija u BiH počela da radi zakonito, odlučno i nepristrasno”.

“U tom smislu, reakcija Milorada Dodika na jednoglasnu odluku CIK-a da zbog mrzilačkog i nezakonitog spota zabrani učešće Ujedinjenoj Srpskoj na izborima sasvim je očekivana”, smatra Borenović.

Borenović je nazvao “licemjernom i smiješnom” izjavu Dodik, koji je i lider SNSD-a, da se radi o izbornom inženjeringu iza kojeg stoji opozicija iz RS-a i Bakir Izetbegović /SDA/ i zbog čega će, da predloži koalicionim partnerima da ne učestvuju na izborima.

“Odluci CIK-a se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicioni partneri, što pokazuje o kakvoj se političkoj i ljudskoj grupaciji zapravo radi”, kaže Borenović.

CIK BiH je poništio ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i predsjednika te stranke Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 KM.

Ova odluka CIK-a uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema njihovom tumačenju kršenje Izbornog zakona BiH.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.