Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hdz

Čović: Odžak će i dalje imati svu našu potporu

DraganCovicMaskaH (1)

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i dr. Dragan Čović drugi dan je u posjeti Županiji Posavskoj gdje se na sastancima i obilaskom terena pred lokalne izbore upoznaje sa stanjem i realiziranim projektima.

Predsjednik Čović danas je posjetio općinu Odžak te se susreo s Nadom Ćulap, kandidatkinjom za načelnicu općine Odžak, Ilijom Ilićem, predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a BiH i aktualnim načelnikom Jakovom Ivankovićem te kandidatima HDZ- a BiH za Općinsko vijeće Odžak.

Službeni dio posjete započeo je sv. misom za branitelje u Župi glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja u Odžaku i druženjem kod župnika don Jakova Filipovića. Zatim je uslijedilo polaganje vijenaca i svijeća na nasipu kod spomenika braniteljima 102. HVO brigade koji su dali svoje živote prilikom prelaska rijeke Save u Svilaju iz Hrvatske u Odžak, nakon čega je izaslanstvo posjetilo i župnika fra Mladena Jozića u Svilaju.

“Naša načelnica Nada Ćulap“, je i moja načelnica, kazao je predsjednik Čović, naglasivši kako je jedina kandidatkinja HDZ-a BiH za poziciju načelnice.

Dr. Čović je kazao kako je ozračje pred lokalne izbore dobro, kampanja ide u najboljem redu, te da uz načelnicu Nadu Ćulap u Odžaku s razlogom očekuje i većinu u općinskom vijeću. “Kao i do sada, Odžak će imati svu našu potporu, posebno dužnosnika s viših razina vlasti za sve predstavljene projekte i potrebe našeg čovjeka. Imamo posebnu obavezu prema našoj Posavini i Odžaku. HDZ BiH i zajedništvo koje gradimo uz obilježavanje najvrijednih dane iz naše povijesti, mislimo i govorimo i o svojoj budućnosti te budućim projektima“, istaknuo je dr. Čović.

Kandidatkinja za načelnicu općine Odžak Nada Ćulap kazala je da je Program HDZ- a BiH u Odžaku moguće realizirati, a i više od toga, kroz zajedništvo. Naglasila da se mora odgovorno i transparentno gospodariti državnim poljoprivrednim zemljištem te da se mora omogućiti da svaki domaći poljoprivrednik ima pravo na svoj komad zemlje. Također, rekla je kako smatra da ovaj kraj, bogat prirodom, mora iskoristiti svaki svoj potencijal, te će se za to zalagati.

Izaslanstvo je obišlo i poduzeće „Eurocompany“ doo Odžak i njihovu pametnu sobu. Eurocompany d.o.o. Odžak se na tržištu profilirala u području distribucije informatičkih proizvoda vodećih svjetskih proizvođača a djelatnost su proširili sa distribucijom IT proizvoda i uslugom servisa partnerima. Ovom posjetom naglašeno je kako se kroz poticaj moraju planirati i razvijati uvijeti za jači iskorak malog i srednjeg poduzetništva. U sljedeće četiri godine moramo nastaviti raditi i omogućiti financijsku potporu ovoj općini kako bismo zajedničkim djelovanjem pomogli realizaciju sličnih projekata malog poduzetništva kao i strateških i dugoročnih projekata, istaknuo je predsjednik Čović.

Izaslanstvo je posjetilo i Dom zdravlja Odžak, gdje su prezentirane aktivnosti oko organiziranja i rada u ovim posebnim uvijetima i pojavom koronavirusa. “Vaša svakodnevna borba i požrtvovanost može poslužiti kao primjer svima nama u radu i nastojanjima da ovo društvo i ovu zemlju činimo boljom i ljepšom za sve nas“, istaknuo je dr. Čović.

Svoj posjet Odžaku predsjednik Čović je zaključio druženjem s kandidatima s liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Odžak, kandidatkinjom za načelnicu općine Odžak te dužnosnicima HDZ-a BiH u Odžaku.

U izjavi za medije na kraju susreta predsjednik Čović je iskazao zadovoljstvo viđenim i prezentiranim stanjem. “Drago mi je da sam ponovno ovdje u Odžaku i da mogu obići sva mjesta, sresti naše prijatelje i razgovarati sa našim svećenicama, našim gospodarstvenicima i svim našim predstavnicima na listi HDZ-a i svim koji podržavaju HDZ i da u Odžaku, imamo ponovno svog načelnika i predstavnike u vijeću. Trebamo osigurati u naredne četiri godine neku stabilnost i rješenje svih problema koje danas imamo kao probleme normalnog funkcioniranja. Danas sam posvetio značajno vrijeme u obilasku odžačkog kraja, čini mi se da radimo dobar posao i da naš kandidat za načelnika, jedina žena u HDZ-u koja je kandidat za načelnika, naša Nada, mislim da će biti jedno krajnje osvježenje kada je u pitanju politika a svojim iskustvom može uvezati sve ono što se da napraviti u zajedništvu nas Hrvata“, zaključio je dr. Čović, stoji u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.