Izbori 2020

Saopćenje za javnost

Čović u posjeti općini Domaljevac – Šamac: Iskoristiti svaki mogući potencijal

04/11/2020

Na sastanku se razgovaralo i o prekograničnoj suradnji s obzirom na teritorijalni položaj općine Domaljevac – Šamac

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović posjetio je općinu Domaljevac – Šamac i održao radni sastanak s izaslanstvom općinske organizacije HDZ BiH predvođenih predsjednikom Zvonkom Iljazovićem i načelnikom Stjepanom Piljićem koji na predstojećim lokalnim izborima ide po novi mandat. Sastanku je nazočio i predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić, kaže se u saopćenju za javnost i dodaje:

– Načelnik Piljić izdvojio je ključne projekte koje je općina završila u prethodnom razdoblju, kao i oni koji su već spremni i čija realizacija kreće nakon održavanja lokalnih izbora.

Na sastanku se razgovaralo i o prekograničnoj suradnji s obzirom na teritorijalni položaj općine Domaljevac – Šamac, povlačenju sredstava iz EU fondova kao važnom mehanizmu sufinanciranja strateških i dugoročnih projekata i infrastrukture te stvaraju preduvjeta za jači iskorak malog i srednjeg poduzetništva.

Čović je izdvojio kako više razine vlasti moraju pratiti taj tempo i biti važna karika u rastu i razvoju jedinica lokalne samouprave koje mogu služiti kao primjer konkretnog rada i ostvarenih rezultata.
Nakon sastanka uslijedio je obilazak vodocrpilišta kojim je riješeno pitanje opskrbe vodom i vodovodne mreže.

U izjavi za medije Čović istaknuo je kako stvari pred lokalne izbore idu u najboljem redu te da uz načelnika s razlogom očekujemo i većinu u općinskom vijeću. Čović izdvojio je i završeni projekt vodoopskrbe ovog dijela Posavine kojim je konačno zaokruženo pitanje opskrbe pitkom vodom. „Sinkronizirano djelovanje u ovoj općini uz pomoć drugih razina, i naravno, naših prijatelja iz Republike Hrvatske i pomoći Vlade RH i premijera Plenkovića omogućili su da one ključne stvari konačno finaliziramo. U sljedeće četiri godine napraviti novi zamah i omogućiti financijsku potporu ovoj općini kako bismo zajedničkim djelovanjem pomogli realizaciju sličnih strateških i dugoročnih projekata“, izdvojio je Čović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.