Denis Bećirović glasao u Tuzli: Očekujem da pobijedi pozitivna i pravednija BiH

denis becirovic – izbori

Denis Bećirović, kandidat iz reda bošnjačkog naroda za člana Predsjedništvo Bosne i Hercegovine građansku dužnost danas je obavio glasavši u OŠ ˝Sjenjak˝ u Tuzli, a tom prilikom poručio je da očekuje da će građani pokazati da je moguće da pobijedi pozitivna i pravednija Bosna i Hercegovina, javlja Anadolu Agency (AA).

Bećirović je naglasio da je važno da što više građana izađe na izbore i iskaže svoje mišljenje, te da se u miru i staloženo opredijele za one koji će naredne četiri godine upravljati državom.

”Političari su govorili i tokom kampanje i unazad četiri godine. Danas treba da govore građani Bosne i Hercegovine. Veoma je važno da nakon današnjeg glasanja pobijede birači u BiH, a nikako brojači glasova. To je također važna poruka. Očekujem da će se ogroman broj ljudi u BiH opredijeliti za jedan put ka evropskoj BiH, koja će snažno krenuti u punopravno članstvo NATO saveza i Evropske unije. Očekujem da će se opredijeliti da krenu ka pravednijoj Bosni i Hercegovini”, rekao je Bećirović, dodajući da je veliki optimista da će se to i desiti.

Bećirović je svoju predizbornu kampanju ocijenio pozitivnom, naglasivši da nije govorio o drugim kandidatima, nego je iznosio vlastite ideje koje namjerava realizovati ako postane član Predsjedništva BiH.

”Moram reći da je moja kampanja bila pozitivna kampanja. Prvi put u postdejtonskom periodu je jedan kandidat za člana Predsjedništva od prvog do zadnjeg dana vodio pozitivnu kampanju. Ni jednu jedinu ružnu riječ nisam govorio o protukandidatima, govorio sam o svojim idejama, o svom programu, o svom timu i očekujem da ćemo večeras svi zajedno pokazati da je moguće da pobijedi pozitivna BiH”, poručio je Bećirović.