Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Stojim na raspolaganju Davoru Dragičeviću

dodik – davor dragicevic

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da i dalje stoji na raspolaganju Davoru Dragičeviću i pokretu “Pravda za Davida” da bi se došlo do istine o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

“Vjerujem da ovi koji su ovim događajem kalkulisali na politički način više neće stajati iza toga, jer su takvi ljudi”, rekao je novinarima Dodik.

On je istakao da podržava istinu i pravdu.

“Samo moraćemo neke stvari da postavimo na jasan način. Dakle, mjesto gdje se utvrđuje istina jeste nadležno tužilaštvo, a ne politika, niti politička struktura, parlament, Vlada. Nema dokaza da je neko iz Vlade ili političke strukture opstruisao bilo šta, niti to može da radi. Znate kako se i gdje biraju tužioci i možda bi mediji mogli pomoći da pojačamo njihovu odgovornost”, dodao je Dodik.

On je podsjetio da je u sve uključen i međunarodni tim, koji je govorio da tužioci nešto rade. “Ali eto, iz političkih razloga gurala se neka druga priča u čemu ste vi prednjačili /BN televizija/, naravno, doprinoseći demokratizaciji javne scene”, rekao je Dodik.