Izbori 2020

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Džaferović glasao u Zenici: Želim da i ovi izbori proteknu u fer i korektnoj atmosferi

15/11/2020

Pozivam sve građane i izbornu administraciju da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera, kako bismo, evo, i ove izbore održali bez ikakvih problema, poručio je Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović glasao je jutros na Lokalnim izborima, na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ u Zenici.

Džaferović je na biračko mjesto stigao već oko 07.30 sati te istakao da su „svaki izbori jako bitni i jako važni“.

-Želim da i ovi izbori proteknu u fer i korektnoj atmosferi, jer održavanje izbora u takvoj atmosferi važno je za svaku državu, za procjenu njenog demokratskog kapaciteta. Pozivam građane da izađu u što je moguće većem broju na izbore.

Želim da se to tako dogodi te da izborna volja građana bude potpuno vjerno iskazana kroz izborne rezultate – poručio je Džaferović.

Napomenuo je da se ovogodišnji Lokalni izbori održavaju u otežanim uslovima zbog teške epidemiološke situacije, a zbog epidemije koronavirusa, ali i sa „mjesec dana zakašnjenja i nakon brojnih blokada, koje smo uspjeli da prevladamo“.

-Evo, došli smo u situaciju da se građani mogu izjasniti za lokalni nivo vlasti. Pozivam sve građane i izbornu administraciju da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera, kako bismo, evo, i ove izbore održali bez ikakvih problema- kazao je Džaferović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.