Izbori 2020

OO SDA Zenica

“Jastrebac je izabrao Nezira Pivića i SDA”

05/11/2020

Saopćenje za javnost OO SDA Zenica

Pobjednički tim SDA na čelu s kandidatom za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezirom Pivićem posjetio je selo Jastrebac te mještanima prezentirao političku platformu i izborni program “Za jaku Zenicu”. Program sa 11 politika i 140 mjera nudi rješenja za nagomilane probleme i potrebe svih građana, a našoj Zenici donosi stabilnost i ljepšu budućnost.

“Naš program je definisao rješenja za probleme koje aktuelna vlast Fuada Kasumovića nije imala ni znanja, ni volje, ni snage da riješi u prethodne četiri godine. Maksimalno ću se posvetiti potrebama građana. Bit ću gradonačelnik svih Zeničana, servis mjesnim zajednicama i pouzdan partner višim nivoima vlasti i međunarodnoj zajednici. Siguran sam da građani Zenice neće propustiti priliku da 15. novembra kazne nazadnu i svađalačku politiku Kasumovića, zbog koje je Zenica postala grad slučaj, i da ćemo se zajedno vratiti na put napretka sa kojeg je naš ponosni grad skrenuo 2016. godine”, rekao je Pivić.

Nova vlast SDA u Jastrepcu će izgraditi moderni sportski stadion i prostorije za mjesnu zajednicu.

Podrška građana na predizbornim skupovima, ali i nezavisne izborne ankete, najavljuju sigurnu pobjedu SDA na ovim izborima. Mještanima Jastrepca predstavili su se i kandidati sa liste za Gradsko vijeće, koju predvodi privrednik i sportski radnik Suad Kaknjo, a koji će, kao okosnica buduće većine u Vijeću, biti glavni oslonac novom gradonačelniku Piviću u realizaciji zacrtanih politika i mjera iz izbornog programa, stoji u saopćenju za javnost OO SDA Zenica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.