Izbori 2020

predsjednik df-a

Komšić u Visokom: Trpjet ćemo napade jer se vrijedi boriti za državu

21/10/2020

"Zbog takvog pristupa trpimo žestoke napade, klevete i podmetanja. I neka ih trpimo. Mi ćemo ih trpiti dok god vjerujemo da se vrijedi boriti za državu Bosnu i Hercegovinu, i za jednakopravnost svih njenih građana, a u to nikada nećemo prestati da vjerujemo", rekao je Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić razgovarao je danas sa aktivistima simpatizerima DF-a, te građanima Visokog.

“Demokratska fronta izabrala je teži način bavljenja politikom, preuzimajući odgovornost za ključne političke procese koji se vode u državi. Nismo se povukli u zonu političkog komfora, niti zauzeli poziciju ugodnog i populističkog kritizerstva. Pokušavamo koliko god možemo, a često i više od toga, da se borimo za normalno i demokratsko funkcionisanje institucija u interesu države i svih građana, funkcionisanja lišenog utjecaja političkih neprijatelja države”, kazao je Komšić.

“Zbog takvog pristupa trpimo žestoke napade, klevete i podmetanja. I neka ih trpimo. Mi ćemo ih trpiti dok god vjerujemo da se vrijedi boriti za državu Bosnu i Hercegovinu, i za jednakopravnost svih njenih građana, a u to nikada nećemo prestati da vjerujemo”, rekao je Komšić.

“Drago mi je zbog toga što su kandidati Demokratske fronte, ovdje u Visokom, u ovom državotvornom gradu, prepoznali tu vrstu politike, a siguran sam da je tako i u Varešu i Brezi gdje ćemo danas biti. Vodimo politiku koja je spremna na to da da sve što može za svoj grad i za svoju domovinu”, poručio je Komšić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.