Izbori 2020

sds

Mirko Šarović pružio podršku Radi Saviću

05/11/2020

Saopćenje za javnost SDS-a

Hvala svima koji se pridržavaju mjera u vezi sa epidemijom korona virusa. Podrška zdravstvenim radnicima u cijeloj Republici Srpskoj a poruka vlastima, pomozite zdravstvenim radnicima, sve rezerve upotrijebiti za pomoć našim medicinarima jer stanje prijeti da bude haotično – naglasio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS prilikom posjete opštini Lopare gdje je pružio podršku Radi Saviću, aktuelnom načelniku opštini u trci za obnovu mandata.

Šarović i Savić posjetili su firmu Termal koja je jedan od najuspješnih privrednih subjekata u Loparama i naglasili da je spoj domaćinskog upravljanja opštinom i pojačane privredne aktivnosti garant ostanka stanovništva u Republici Srpskoj.

„Kompanija Termal je dobar primjer uspješnog biznisa u opštini Lopare i ovdje sam da podržim dosadašnjeg i budućeg načelnika opštine Lopare Radu Savića. Radi se o uspješnom načelniku koji svojim radom doprinosi razvoju opštine Lopare“ – istakao je Šarović.

Aktuelni načelnik Lopara i kandidat za reizbor na ovu poziciju Rado Savić naglasio je da je privreda osnov opstanka Republike Srpske pa tako i bilo koje opštine.

„Mi smo u protekle četiri godine u saradnji sa privrednicima sa područja naše opštine iskreirali oko 400 radnih mjesta u realnom sektoru. Cilj nam je da u sledećem mandatu nastavimo u istom pravcu jer kako bi jačali i zdravstveni i oobrazovni sistem potrebno je da stvaramo nova radna mjesta“ – istakao je Savić.

On je kazao da je kompanija Termal, koja je potekla iz Lopara, primjer uspješnog poslovanja jednog privrednog subjekta.

„Kompanija Termal koja posluje u Loparama je dobar primjer kako se saradnjom lokalne vlasti i privrednika jedan firma može pretvoriti u gigant koji obezbjeđuje egzisteniciju za 80 porodica u Loparama“ – zaključio je Savić, stoji u saopćenju za javnost SDS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.