Izbori 2020

Saopćenje za javnost

Naša stranka: Podržavajući HDZ, hrvatski državni vrh radi na štetu hrvatskog naroda

02/11/2020

Ni Radman ni bilo ko drugi nikakvim izjavama neće uspjeti prikriti činjenicu da je upravo HDZ u poslijeratnom periodu najkrivlji za stanje u kojem se nalazi narod za čiju se ravnopravnost tobože bori, kaže se u saopćenju za javnost

Gordan Grlić Radman, hrvatski ministar vanjskih poslova, u današnjem obraćanju medijima u Mostaru ponovio je već poznate stavove hrvatskog državnog rukovodstva i eksplicitno naglasio da budućnost BiH ovisi od stavova lidera tri naroda. Tim povodom reagovala je Naša stranka.

„Današnji medijski nastup gospodina Radmana potvrđuje činjenicu da se hrvatski državni vrh stavio u službu predizborne kampanje HDZ-a BiH. Radman je u BiH došao na kvazi akademski, a u suštini predizborni HDZ-ov skup s kojeg je cilj u javnost plasirati poruke u službi raspirivanja međunacionalne mržnje kako bi homogenizirali Hrvate da u što većem broju glasaju HDZ. Takva je poruka i gospodina Radmana koji je rekao da budućnost BiH zavisi od lidera tri naroda.

Sve što je zavisilo od tih samozvanih lidera je ili uništeno ili svedeno na najniže grane osim njihove imovine i imovine njima bliskih ljudi. Budućnost BiH zavisi i zavisit će od svih njenih građanki i građana. Šta građani žele najbolje pokazuje njihov odabir zemalja u koje odlaze otjerani uslovima života koje im kreiraju nacionalne stranke. Radi se mahom o zapadnim, građanski ustrojenim demokratijama. U stanju smo stvoriti takvu zemlju ovdje. A Hrvatska, ako neće pomoći, neka barem ne odmaže.

Ni Radman ni bilo ko drugi nikakvim izjavama neće uspjeti prikriti činjenicu da je upravo HDZ u poslijeratnom periodu najkrivlji za stanje u kojem se nalazi narod za čiju se ravnopravnost tobože bori. To je stanje beznađa, masovnog iseljavanja, masovnih otkaza i siromašenja. Svojom pomoći HDZ-u hrvatski državni vrh sebe čini saučesnikom u održavanju takvog stanja.“

Komentari

Autor: Press-služba Naše stranke

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.