Izbori 2020

Aida Pilav

Naša stranka traži smjenu predsjednice Kriznog štaba: “U jeku pandemije otišla na godišnji odmor”

10/08/2020

“U trenucima kada Kanton Sarajevo ima više zaraženih nego država Slovenija, predsjednica Kriznog štaba uzima godišnji odmor te odlazi izvan države"

Predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aida Pilav uzela je godišnji odmor u jeku vrhunca pandemije koronavirusa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na što je reagirao Klub Naše stranke u Skupštini KS.

“U trenucima kada Kanton Sarajevo ima više zaraženih nego država Slovenija, predsjednica Kriznog štaba uzima godišnji odmor te odlazi izvan države, umjesto da radi svoj posao. Kada se svim građankama i građanima preporučuje da ne napuštaju granice BiH bez prijeke potrebe, nevjerovatno je da osoba koja je zadužena za upravljanje kriznom situacijom kantona s najvećim brojem zaraženih odluči otići na godišnji odmor.

Zbog svega navedenog, zahtijevamo smjenu Aide Pilav s mjesta predsjednice Kriznog štaba i imenovanje osobe koja će odgovorno upravljati krizom te adekvatnim mjerama doprinijeti kontroli i stabilizaciji stanja u našem kantonu. Tražit ćemo da se Skupština Kantona Sarajevo o ovome izjasni na narednoj sjednici, 20. augusta”, navodi se u saopćenju Odjela za odnose s javnošću NS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.