Izbori 2020

naša stranka

Operhal: Radi se o pokušaju subverzije bivšeg predsjednika Općinskog odbora

24/10/2020

Naša stranka smatra da je svaki ulazak u političku organizaciju lična odluka te gleda s negodovanjem na ponašanja poput ovog, tj. da određeni članovi pristupaju nečijim posredstvom, te na isti način odstupaju

Povodom informacije da je Općinski odbor Naše stranke Novi Grad napustilo 60 članova, reagovao je Damir Operhal v.d. predsjednik Općinskog odbora:

„Radi se o pokušaju subverzije bivšeg predsjednika Općinskog odbora koji je određeni broj ljudi učlanio da bi osigurao sebi izbor na tu poziciju. Nakon što pomenuti nije ostvario svoje namjere, prijetio je da će poslati dopis za ispis članova uže i šire porodice. Među tim ljudima nema nijedno ime koje javnost povezuje s Našom strankom. Radilo se o spavačima i voljeli bismo da pošalju zahtjev za iščlanjenjem jer niko se od njih još formalno nije iščlanio. Ono u što smo sigurni jeste da će izborni rezultat pokazati našu snagu i biti pravo mjerilo našeg rada. Pridržavajući se liberalnih principa, Naša stranka smatra da je svaki ulazak u političku organizaciju lična odluka te gleda s negodovanjem na ponašanja poput ovog, tj. da određeni članovi pristupaju nečijim posredstvom, te na isti način odstupaju.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.