Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradska uprava

Počela imaplementacija gradske bežične mreže u Prijedoru

prijedor_bolnica_prijedordanas

Gradska uprava Prijedor već 10 godina radi na digitalizaciji. Uvedeno je kompletno elektronsko praćenje dokumentacije i izvještavanja, što je sistem više otvorilo prema građanima

Grad Prijedor počeo je implementaciju bežične mreže “Dobro došli u grad Prijedor”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave navode da su postavljeni senzori za mjerenje kvaliteta vazduha i senzori za mjerenje buke kojima se želi poboljšati kvalitet života, u fazi implementacije su i senzori za mjerenje vodostaja Sane i Gomjenice, a u planu su digitalizacija poljoprivrednog zemljišta i smart parking.

“Koncipirali smo i implementirali projekte sistema upravljanja sigurnosti i zaštite građana na jednom mjestu, stalno dograđujemo sisteme, te smo revitalizovali sistem uzbunjivanja, video nadzora, ucrtavanja značajnih ruta i niz drugih aktivnosti”, dodaje se u saopštenju.

Gradska uprava Prijedor već 10 godina radi na digitalizaciji. Uvedeno je kompletno elektronsko praćenje dokumentacije i izvještavanja, što je sistem više otvorilo prema građanima.

“Neki od do sada uvedenih servisa su e-Uprava, virtuelni matičar, e-građanin, javne rasprave i učešće građana, pitajte odbornike i gradonačelnika, učestvujte u skupštinama, pogledajte dokumentaciju preko GIS sistema, prijavite nepravilnosti i 48 sati”, navodi se u saopštenju.

Vizija digitalizacije je da je građanin na virtuelnom šalteru uvijek prvi.

“Za građane je najveća dobit ušteda vremena koje je potrebno da se dobije određena usluga, kao i značaj da građani učestvuju svojim idejama i prijedlozima u razvoju jedinica lokalne samouprave”, ističe se u saopštenju.