lider SBB-a

Radončić: Izbori će biti pokradeni

U Sarajevo sletio avion iz Turske s medicinskom opremom za borbu protiv koronavirusa
08.04.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na sarajevski aerodrom sletio je avion iz Turske u kojem se nalazi medicinska pomoc namjenjena Bosni i Hercegovini za borbu protiv koronavirusa. Avion su docekali ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radoncic i veleposlanik Turske u BiH Haldun Koc. Fahrudin Radoncic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Radončić je rekao da razgovara sa SDP-om, o strateškim stvarima, a istakao je da rade na tome da “ova zemlja nakon 30 godina jedne vlasti dobije kičmu gdje ćemo okupiti sve”

Lider SBB-a Fahrudin Radončić poručio je poslanici ove stranke neće dizati ruke za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, ali je pojasnio da će i nadolazeći lokalni izbori biti “pokradeni”, te da SBB ima način na koji će se odnositi spram toga.

“Nije korektno da rušimo zajedničkog premijera. Imat će većinu, ali pitanje je hoće li neki poslanik napustiti tu koaliciju. Mi smo napustili koaliciju jer je neko dao 600.000 KM, neko htio da nabavlja helikoptere. SBB nije interesant da ulazi u novu vladu. Ja sam rekao, neka ova Vlada radi u punom kapacitetu dok je ne oborite, nećemo krasti pečate”, izjavio je Radončić za televiziju N1.

Radončić je rekao da razgovara sa SDP-om, o strateškim stvarima, a istakao je da rade na tome da “ova zemlja nakon 30 godina jedne vlasti dobije kičmu gdje ćemo okupiti sve”.

Pomenuo je da je dva puta bio u koaliciji sa SDA, a da je na državni nivo SDA sa SBB ušao na molbu da se se pomogne državi.

Izjavio je i to “da će se i na lokalnim izborima desiti brutalne krađe”. Rekao je i to da je odlazak Aljoše Čampare iz SDA najteži udarac toj stranci.

Što se tiče lokalnih izbora 2020. godine – kazao je kako se neće uključivati u kampanju.

“To je naš odnos prema krađi koja slijedi. 1.700 naših članova je na listi. Imamo desetak kandidata za načelnike, tu sam optimista. Sve je to traumatično ako znate da izbori nisu pošeti”, poručio je Radončić.