Predstavljeni kandidati

SDA održala predizborni skup u Butmiru

fikret-prevljak-butmir (1)

Predizbornom skupu prethodila je šetnja kandidata kroz Butmir i druženje sa stanovnicima ovog naselja

U Butmiru je u utorak održan predizborni skup OO SDA Ilidža uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, na kojem su se građanima predstavili kandidati ove stranke za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Općine Ilidža Fikret Prevljak na predstojećim lokalnim izborima, saopćili su iz SDA.

Saopćenje ove stranke prenosimo u nastavku u cijelosti.

“Skup je započeo učenjem Fatihe svim šehidima i poginulim borcima, kao i prvom predsjedniku BiH rahmetli Aliji Izetbegoviću i rahmetli Ameru Ćenanoviću, bivšem načelniku Općine Ilidža. Potom je predstavljen pobjednički tim SDA, tim jakih ljudi spremnih da donesu nove vrijednosti i promjene u općinu Ilidža. Prije nego što je pročitao njihova imena, nosilac liste Mahir Lokvančić kratko se obratio kazavši da za razliku od drugih koji se bave populizmom, SDA umjesto populizma nudi odgovornost, a umjesto avanturizma sigurnost.

„Mi vlast ne doživljavamo kao čast i privilegiju, vlast za generala i njegov tim je odgovornost prema građanima i našoj lokalnoj zajednici. Zato 15. novembra jedini siguran glas koji možete dati jeste glas za Fikreta Prevljaka”, istakao je Lokvančić.

S velikim nestrpljenjem i uz ovacije dočekan je kandidat za načelnika Ilidže general Fikret Prevljak.

„Ovo mjesto lično za mene ima poseban značaj, nešto što nas sve veže za rat i ratna dejstva. Čovjek se prisjeća tih dana kada je za jedan dan po 5.000 granata padalo na ove prostore. Ovo su sve izdržali naši borci. Ovo je naš temelj, temelj BiH koji su nam u amanet ostavili šehidi, RVI i živi borci. Mnogi danas udaraju na ovaj temelj. Govore nam da će nas iz temelja promijeniti, pospremiti. E Boga mi neće. Dok god je snage u nama i snažne SDA ne damo se nikome pokoriti, niti ćemo pokleknuti”, kazao je Prevljak.

SDA Ilidža je, kako je naglasio, sačinio platformu za razvoj Ilidže, a u njenom fokusu su građani i rješavanje njihovih problema i potreba.

„Briga o mladima će nam biti jedan od prioriteta. Želimo da im omogućimo zapošljavanje i stambeno zbrinjavanje kako bi svoju budućnost gradili u svojoj zemlji”, naveo je general.

Gosti na ovom skupu bili su i aktuelni načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i ratni komandant, mutevelija Ismet Hadžić.

„Toliko se radi na razgradnji, mržnji, netrpeljivosti da možemo biti sretni ako smo iole ostali normalni u ovom vaktu. Sve što nije trebalo raditi nakon rata, sada rade oni koji su plaćeni da to rade, koji ne vide ni komšiju, ni brata, ni prijatelja, ni porodicu. Vide samo priliku da se otme i opljačka. Samo sloga, povjerenje i vjera jednih u druge može nas spasiti da budemo ljudi”, kazao je u svom obraćanju Senaid Memić.

Mutevelija Hadžić izrazio je zadovoljstvo što se nalazi na butmirskom polju, koje je simbol ratovanja i opstanka Bošnjaka na ovom prostoru.

„ Mi smo se ovdje borili za državu, učvršćivali je. Fikretova jedinica s njim na čelu je odbranila ovaj prostor i omogućila nam da imamo cjelovitu BiH. Sada sa svih strana svjetske sile pokušavaju da naprave da Bosne nema, da nema muslimana. Neće uspjet’ ako mi budemo jedinstveni, pametniji i ako budemo čuvali jedni druge. Mi smo pobjednici, mi smo omogućili da pravimo ovu državu. Ko god dođe neće je pravit’ kao mi”, poručio je Hadžić.

Na prisutne građane poseban dojam i emociju ostavio je govor ilidžanske poduzetnice Adise Tufo.

„Kampanja je uveliko u toku i svi mi znamo da su pred nama još jedni izbori. A ko bira? Mi biramo. Koga biramo? Pa biramo one kojima vjerujemo, biramo one koji nikada izdali nisu i koji ako Bog da nikada izdat neće. Samo jak tim sa generalom Prevljakom na čelu vodit će općinu Ilidža naprijed onim istim putem kojim su koračali i naši prethodni načelnici rahmetli Huso, Amer i Senaid Memić. Zbog takve politike općina Ilidža je najrazvijenija općina u KS-u, ima najveću stopu rasta i jedna je od prvih u državi BiH”, kazala je Tufo.

Predizbornom skupu prethodila je šetnja kandidata kroz Butmir i druženje sa stanovnicima ovog naselja”, stoji u saopćenju SDA.

SDA