sda

Stranka za BiH podržava načelnika Ajnadžića: Dijelimo iste vrijednosti

nedzad ajnadzic

Saopćenje za javnost Stranke demokratske akcije

Međusobna i fer podrška, zajednička dimenzija djelovanja, sinergijski nastup i dijeljenje istih vrijednosti, poruke su koje su sinoć odaslane na susretu, održanog uz propisane epidemiološke mjere, načelnika općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i rukovodstva Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

Džemal Smajić, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke za BiH i nosilac liste za OV Centar, kazao je da se ova, kako je i istakao, multietnička stranka političkog centra, od svog postojanja bori za multikulturalnu, suverenu, nedjeljivu i prosperitetnu državu.

– Svaki izbori sa sobom nose neke svoje probleme, posebno ovogodišnji koji će biti održani u već poznatim okolnostima. Međutim, uvijek ima i onih univerzalnih rušitelja koji pokušavaju da sruše suverenitet BiH i oni, nažalost, ne jenjavaju, istakao je Smajić.

Govoreći o razlozima podrške aktuelnom načelniku Općine Centar i kandidatu za općinskog načelnika na predstojećim lokalnim izborima dr. Nedžadu Ajnadžiću, Smajić je kazao kako je dogovor o tome koju političku opciju treba podržati ondje gdje SBiH nema svog kandidata za načelnika rezultirao podršci Stranci demokratske akcije.

– Prihvaćena je moja inicijativa da se krene u dogovore sa predstavnicima SDA, a ishod je bio pozitivan. Naime, SBiH je imao inicijativu da se u manjem bh. entitetu nastupi sa jedinstvenim izbornim listama u svim općinama, kao i u distriktu Brčko. Od svih političkih subjekata, jedino je SDA podržala tu inicijativu i odlučeno je da SBiH nikada neće podržati one koji nas nisu podržali u RS-u. Stava smo da se BiH ne brani samo ovdje već se više brani i u manjem bh. entitetu. Sa načelnikom Ajnadžićem, koji je cijeli život proveo boreći se za bolju BiH, dijelimo istu dimenziju, te zajedno ulazimo u mjesec predizborne kampanje, kazao je Smajić.

Zahvalivši na svesrdnoj podršci, načelnik Ajnadžić je istakao kako su se dvije strane obavezale da će zajednički koordinorati, uložiti visoku političku energiju, te raditi harmonijski, a ne jedni protiv drugih.

– Učinit ćemo sve da budemo od koristi lokalnoj zajednici, a jako je dobro da lokalna zajednica ima načelnika kojeg želi i kojeg podržava. Ipak, iskustvo mi govori i da je iznimno bitno da načelnik ima stabilnu većinu koja obezbjeđuje prohodnost svih odluka koje su u interesu građana. Radio sam naporno, ali dugujem neizmjernu zahvalnost i onima koji su radili sa mnom. To je rezultat jedne mašinerije – općinske administracije, općinskih vijećnika koji su podržavali sve ove dobre projekte i građana koji su podržavali sve ono što se radi, naglasio je.

Evocirajući protekli mandat, načelnik Ajnadžić je u razgovoru sa prisutnima naglasio kako je od 118 obećanih projekata realizirano 157. Izdvajajući neke od najznačajnijih i najizazovnijih koji su realizovani, ali i onih planiranih, Ajnadžić je još jednom potcrtao važnost zajedničkog djelovanja.

– Ono što smo uradili su naše zajedničke vrijednosti, jer u neke od tih projekata potpadaju i vaše ideje i inicijative. Zalagat ćemo se za uravnoteženu građansku, multietničku i multikulturalnu lokalnu zajednicu, koja će biti primjer drugim lokalnim zajednicama i gradovima, poruka je načelnika Ajnadžića, stoji u saopštenju SDA.

SDA