Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Goraždu tri biračka mjesta otvorena sa zakašnjenjem

gorazde

Tri biračka mjesta u gradskom dijelu Goražda jutros su otvorena sa zakašnjenjem – potvrdio je Feni predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Džemail Popović.

Prema njegovim riječima, riječ je o kašnjenju u trajanju od 15 minuta, za koliko će večeras biti produžen rad tih biračkih mjesta.

– Ostala biračka mjesta otvorena su na vrijeme u 7.00 sati. Inače, birači Grada Goražda glasaju na ukupno 35 biračkih mjesta, od kojih su 32 redovna, jedno za glasanje u odsustvu, a već su na terenu i dva mobilna tima – rekao je Popović.

Naglašava da su jutros zabilježene gužve na biračkim mjestima, ali da se izborni proces uglavnom realizira bez problema.

– Na dva biračka mjesta, u naseljima Vranići i Brzača u ruralnom dijelu pojavila se sumnja u tzv. “bugarski voz”, međutim i policija koja je napravila zapisnik, ali i posmatrači potvrdili su da nije riječ o tome – precizirao je Popović.

Pravo glasa na Općim izborima u Goraždu ima oko 21.000 birača. Za glasanje putem pošte prijavljeno je 339 birača, posredstvom mobilnog tima glasat će 95, dok je za glasanje u odsustvu prijavljeno 177 birača.